Konijn op z’n Thaïs in de wok

konijn_thais (2K)

  • 6 konijnfilets
  • 12 middelgrote scampi’s, gepeld
  • 200 g fijne boontjes
  • 1 grote ui
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 300 g gepelde tomaten uit blik
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1 eetl. suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. vers geraspte gember of
    1 theel. gedroogde gemalen gember

Snijd de konijnfilets in fijne reepjes met een scherp mes (tip: dit gaat gemakkelijker als je ze eerst een tiental minuten invriest).
Marineer de konijnreepjes in de sojasaus, de arachideolie, de suiker, de gesnipperde knoflook en de gember.
Blancheer de boontjes 4 à 5 minuten in kokend gezouten water, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
Hak de tomaten fijn en voeg ze weer bij het sap.
Neem de konijnreepjes uit de marinade en bak ze aan in een wokpan met een weinig wokolie of arachideolie.
Voeg de uien en de scampi’s toe en roerbak alles 4 à 5 minuten.
Voeg de marinade en de tomaten toe en laat alles 3 à 4 minuten sudderen op een hevig vuur.
Voeg tot slot de boontjes toe en laat ze mee opwarmen.
Peper en zout naar smaak en dien op met rijst of noedels.
Je kunt dit gerecht wat pittiger maken door een chilipepertje toe te voegen.

Terug