Konijn met pruimen

konijn_pruimen (2K)

  • 1 versneden jong konijn
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • een scheutje frambozenazijn
  • een kruidentuiltje (laurier, tijm en peterseliestengels)
  • 1 fles donker abdijbier
  • 1 bot verse zilveruitjes
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 8 gedroogde pruimen (geweekt en ontpit)
  • boter
  • peper
  • zout

Kruid de konijndelen met peper en zout.
Bak ze goudbruin in boter en doe ze over in een ruime kookpan.
Snipper de ui en de sjalotjes en fruit ze aan in de pan van het vlees.
Blus met een scheutje frambozenazijn.
Giet er het bier bij en laat het braadvocht goed loskoken.
Leg een kruidentuiltje op het konijn en giet de pan met de uien en het bier er overheen.
Zet het deksel op de pan en laat een uurtje rustig sudderen.
Stoof intussen de zilveruitjes aan in boter en doe er de spekblokjes bij.
Doe de geweekte pruimen, de uitjes en het spek bij het konijn en kook nog even door.
Serveer met een gekookt aardappeltje.

Bron: Geert van der Bruggen
Gepubliceerd door: Verfijn met konijn

Terug