Gepaneerde konijnfilet met een herfstsalade

konijnfilet (2K)

  • 4 konijnfilets
  • 50 g gekookte tarwe
  • anijszaad
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 dl melk
  • boter
    • voor de salade
  • 1 bakje veldsla
  • 6 gedroogde abrikoosjes
  • 4 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • 1 jonagold appel
  • 1 dl maïsolie
  • 1 eetl. frambozenazijn
  • 1 eetl. vloeibare honing

Klop het eitje los met de olijfolie en de melk.
Meng de vooraf gekookte tarwe door het paneermeel met de anijszaadjes en de fijngesnipperde rozemarijn.
Haal de filets eerst door het eierbeslag en vervolgens door het gekruide paneermeel.
Snijd de abrikoosjes en doe ze bij de gereinigde veldsla.
Snijd de appel in dunne reepjes en doe ook die met de pijnboompitten bij de salade.
Roer de azijn en vervolgens druppelsgewijs ook de olie door de honing zodat je een mooi gebonden dressing krijgt.
Meng dit zoetzure sausje door de salade.
Bak de konijnfilets in boter.
Blus daarna de pan met een scheutje water.
Serveer de filets met de salade en het losgeroerde braadvocht.

De zoetzure dressing bij deze herfstsalade hoeft niet met peper en zout afgesmaakt te worden.

Bron: Verfijn met konijn

Terug