Hertensteak met wilde rijst en gestoofde groenten

hertensteak (3K)
voor 2 personen
  • hertensteak ± 500 g
  • wilde rijst 100 g, ongekookt
  • 2 pijlen witloof
  • een stuk rode paprika
  • een stuk groene paprika
  • een stuk gele paprika
  • 1 rode ajuin
  • 6 tal Parijse champignons
  • tijm
  • salie
  • grof gemalen zwarte peper
  • saus: rode wijn, fonds van wild

Witloof de kern eruit en in de lengte grof snijden.
Rode ajuin in twee snijden en fijn snijden.
Paprika's ook in de lengte snijden.
Champignons in schijven.
De rijst koken in ruim water met een beetje olijfolie met zout.
Groenten kort aanstoven in olijfolie en kruiden met salie en tijm.
Hertensteaks kort en bondig aanbakken (moet rood of roze zijn van binnen) en evenzeer kruiden met peper, salie en tijm.
Saus:een beetje rode wijn en een scheut fond van wild in de pan van het vlees even laten inkoken en desnoods een beetje binden en bijkruiden.
Dresseer dit alles mooi op bord en garneer desnoods af met verse tijm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug