Konijn met honing

  • 1 eetl. boter
  • 1 scheutje olie
  • 2 worteltjes, in stukjes
  • 1 ui, gehakt
  • 4 mooie stukken wild konijn
    (of tam, of kippenbouten, geen filet!)
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 bladlaurier
  • beetje tijm
  • 1 à 2 eetl. vloeibare honing
  • ⅛ l crème fraîche

Verhit de boter en olie in een braadpan en bak er de groenten even in aan.
Voeg na een minuut of drie de stukken konijn toe en bak een minuut mee.
Schenk dan de wijn in de pan, doe er de kruiden en zout bij en sluit het deksel.
Laat op een laag pitje een half tot een heel uur sudderen.
Haal dan het konijn uit de pan, verwijder de kruiden en pureer het stoofvocht met de staafmixer.
Laat zonder deksel op hoog vuur tot minder dan de helft inkoken.
Roer eerst 1 eetlepel honing door de room en voeg bij de saus.
Breng op smaak met zout & peper en misschien nog wat honing en leg het konijn in de saus voor het serveren.

Bron: Onno Kleyn

Terug