Konijnenbout met mosterd

konijnenbout_mosterd (3K)

  • 4 konijnenbouten of 1 heel konijn in stukken
  • 2 eetl. gehakte ui
  • 1 flesje bruinbier of Rodenbach
  • ½ l verse room
  • 100 g boter
  • Dijonmosterd naar smaak
  • geroosterde broodkorstjes
  • 400 g champignons
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Kruid het konijn met peper en zout, bak het goudbruin, strooi de gehakte ui erover en bevochtig met het bier.
Stoof het konijn gaar in een 30-tal minuten, roer de room met mosterd naar eigen smaak er door en laat goed inkoken.
Serveer met krokant gebakken broodkorstjes, in boter gebakken champignons en amandelkroketjes.
Versier met peterselie.

Lady-chef Patricia Desmedt van restaurant "'t Oud Konijntje" in Waregem
Bron: Verfijn met konijn

Terug