Quesadilla met konijn

  • 3 konijnfilets
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g zoete aardappel
  • handvol rucola
  • handvol basilicumblaadjes
  • ½ theel. gerookt paprikapoeder
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 200 g kidneybonen uit blik
  • ½ theel. komijnpoeder
  • 200 g oude kaas, geraspt
  • 8 tortillawraps
  • olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de zoete aardappel in plakjes en besmeer met olijfolie.
Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Bak ze beetgaar in ca. 20 minuten.
Snijd de konijnfilets in plakjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar.
Kruid met peper en zout.
Bak de spekblokjes knapperig in een droge koekenpan.
Kruid de kidneybonen met het komijnpoeder, peper en zout.
Mix de bonen met een scheut olijfolie.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Bestrijk de tortillawraps met de bonenpuree en beleg ze met de rucola, zoete aardappelplakjes, het spek, plakjes konijn en de lente-ui.
Bestrooi met het basilicum en de geraspte kaas.
Leg er een andere tortilla bovenop.
Verwarm een ingevette koekenpan op middelhoog vuur en bak de quesadilla's een voor een goudbruin, tot de kaas gesmolten is.
Keer ze voorzichtig om en bak de andere kant eveneens goudbruin.
Snijd ze in vieren en serveer meteen.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug