Broodjes ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus

Broodjes ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus

    • voor de malse bouten met een ‘spice rub’
  • 4 konijnenbouten
  • 30 g donkere kandijsuiker
  • 30 g grillkruiden (specerijenmix)
  • een scheut olijfolie
    • voor de BBQ-saus
  • 1 ui
  • 100 g donkere kandijsuiker
  • 100 g honing
  • 3 dl bruin bier
  • 2 dl ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • een scheutje tabasco (naar smaak)

Verwarm de oven voor tot 150 °C.
Maak de ‘spice rub’.
Meng grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie.
Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix.
Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2½ uur garen in de oven.

Bereid tussendoor de barbecuesaus
Snipper uien zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco.
Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.
Pluk het vlees van de gare bouten, maak het fijn en roer er een deel saus doorheen.

Serveer porties ‘pulled rabbit’ tussen verse broodjes.

Tip
Toast de broodjes in een warme oven en voeg wat rauwkost toe. Gebruik fris selderloof, reepjes knapperige ijsbergsla of pittige waterkers.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons, Dexe keer konijn

Terug