Patrijs op z'n Duits

  • 4 jonge patrijzen
  • 4 sneetjes vers spek, in tweeën gesneden
  • 250 g wortelen
  • 1 grote ui
  • peterselie
  • olie
  • 1 theel. verse basilicum
  • ½ theel. salie
  • ⅓ l gevogeltebouillon
  • scheut cognac
  • 15 cl zure room
  • peper & zout

Kruid de patrijzen binnenin met peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan en bak er de vogels goudbruin in, haal de patrijzen uit de pan en houd ze warm.
Schil ondertussen de wortelen en snij ze in repen.
Pel de ui en snij hem grof.
Was de peterselie en laat hem uitlekken.
Bedek de patrijzenborstjes met spek.
Fruit ondertussen de ui, wortelen en de peterselie in dezelfde vetstof.
Leg de patrijzen terug op de groenten en giet er een deel van de bouillon bij.
Snipper de salie erover en laat gaarstoven in 30 minuten.
Voeg, indien nodig, geregeld wat bouillon bij.
Neem de patrijsjes uit de pan als ze gaar zijn en hou ze warm in aluminiumfolie.
Zeef de jus en schep er eventueel het vet af.
Klop er de cognac onder en houd de saus warm (niet meer koken!).
Klop er de zure room onder, proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.
Roer er de gehakte basilicum onder.

Bron: Wildplaza.com

Terug