Paté van gans met pistache noten en whiskey

  • 800 g borstvlees van wilde gans
  • wilde eend of houtduif 300 g varkenslappen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g pistache noten
  • 3 eidooiers
  • 150 cl slagroom
  • 2 borrelglazen van een lekkere blended whisky
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • peper & zout
  • 200 g ontbijtspek

Snijd het vlees in grote dobbelstenen en maal deze in porties in de foodprocessor.
Klop de eidooiers los met de slagroom.
Pel de pistache noten en hak ze grof.
Doe zout, peper (van beide een dessertlepel) en kruiden bij het vlees.
Ook de losgeklopte eidooiers en de whisky gaan er bij.
Meng en kneed het mengsel zoals je gehakt kneedt voor gehaktballen. Werk de nootjes door het mengsel heen.
Verwarm de oven op 200 º C.
Bekleed een cakeblik of patévorm van 1½ liter met plakjes ontbijtspek.
Schep het vlees in de vorm en druk het goed aan.
Dek de vorm af met aluminiumfolie.
Zet de vorm in een ovenschaal die half is gevuld met heet water.
Plaats het geheel in de oven.
Laat 1½ uur garen.
Controleer de gaarheid, als je er met een scherp mes in steekt en het lemmet komt er schoon weer uit, is de paté gaar.
Uit de oven nemen en laten afkoelen.
Een nacht laten opstijven in de koelkast.

Serveertip
Zet de vorm even in een bak met heet water en stort de paté op een schaal.
Snijd er plakken af van plm. 1 cm dikte en serveer deze met een kleine salade en cranberrysaus of cumberlandsaus plus geroosterd witbrood.

Bron: Wildplaza.com

Terug