Parelhoenfilets op Limburgse wijze met witbier

  • 4 parelhoenfilets
  • 4 groene koolbladeren
  • 75 g boter of olie
  • 150 g schoongemaakte (Limburgse) grotchampignons in stukjes
  • 2 gehakte sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 dl witbier
  • 3 dl (gevogelte)bouillion
  • 6 gekneusde jeneverbessen
  • peper & zout

Breng de filets op smaak met peper en zout en schroei ze op hoog vuur dicht.
Zet het vuur laag en braad het vlees onder af en toe keren gaar.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg aan het braadvet eventueel nog wat boter toe en fruit de sjalotjes, de knoflook en de champignons.
Blus af met witbier en bouillion, voeg de jeneverbessen toe en laat de saus tot ¾ inkoken.
Dompel de koolbladeren enkele minuten in kokend water met wat zout, laat ze uitlekken en leg ze op een bord.
Leg de filets hierop en giet de saus erover.

Bron: Astrid Veltman

Terug