Gestoomde parelhoenderfilet op Japanse wijze

  • 4 parelhoenderfilets
  • 2 eetl. mirinazijn
  • 4 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. saké
  • 2 eetl. misopasta
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 theel. zonnebloemolie
  • enkele druppels sesamolie

Meng de mirinazijn, saké, misopasta, sojasaus, gembersiroop, citroensap en knoflook door elkaar.
Breng het geheel aan de kook in een steelpannetje.
Voeg de filets toe aan deze hete marinade, laat afkoelen en laat het geheel enkele uren marineren.
Zet de stoompan aan.
Haal de filets uit de marinade en bestrijk ze met de zonnebloem- en sesamolie.
Stoom de filets in 8 - 10 minuten gaar.
Kook intussen de marinade eenderde in en serveer deze bij de parelhoenderfilets als saus.

Tip
Vervang de parelhoenderfilets door tamme eendenborstfilets.

Serveertip
Serveer er gebakken spinazie met sesampasta.

Bron: Wildplaza.com

Terug