Parelhoen uit de pan met zuurkool en linzen

Parelhoen uit de pan met zuurkool en linzen

voor 4 - 6 personen

  • 1 parelhoen, ongeveer 1,3 kg
  • 200 g spekjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 25 cl witte wijn
  • 30 cl water
  • 200 g gedroogde groene linzen
  • 500 g zuurkool, naturel
  • takje platte peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • takje tijm
  • 1 volle eetl. fijne mosterd
  • 1 volle eetl. crème fraîche
  • peper en zout uit de molen

Bak de spekjes in een stevige pan.
Wanneer de spekjes goudbruin beginnen te worden doe je de fijngehakte knoflook en ui erbij en fruit deze aan.
Leg de parelhoen erbij en bak deze rondom bruin.
Haal de parelhoen eruit en leg deze even apart.
Doe nu de zuurkool bij de spekjes in de pan.
Schenk de witte wijn en het water erbij.
Bind de takjes peterselie en tijm samen met de laurierblaadjes vast en leg deze bovenop de zuurkool.
Breng nu alles rustig aan de kook.
Leg de parelhoen terug in de pan en bedek deze met een beetje zuurkool.
Plaats een deksel half op de pan en laat de parelhoen voor 30 minuutjes zachtjes gaar stoven.
Spoel de linzen nu goed schoon en schep deze bij de zuurkool en parelhoen in de pan.
Zet de deksel weer terug op de pan en laat de parelhoen nu ongeveer nog 30 minuutjes zachtjes stoven totdat deze gaar is.
Gebruik bij twijfel hier eventueel een vleesthermometer voor.
Haal de parelhoen samen met het kruidenpakketje voorzichtig uit de pan en leg even apart.
Roer de mosterd en crème fraîche erdoor.
Is je saus iets te ver ingekookt?
Voeg dan een goede scheut water toe.
Breng de zuurkool met groene linzen & spekjes royaal op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Schep de zuurkool met de saus in een grote schaal en leg de parelhoen hier bovenop.
Leg er eventueel nog wat kruiden bovenop.
Serveer direct.

Bron: Made by Ellen
Gepubliceerd door: Peulvruchten.nl

Terug