Parelhoen met venkel

  • 2 parelhoenders
  • takjes rozemarijn
  • basilicum
  • tijm
  • pancetta (= Italiaans ontbijtspek)
  • 2 venkelknollen
  • olie
  • 2 in vieren gesneden uien
  • béchamelsaus
  • geroosterde kastanjes
  • gegrilde worstjes
  • (verse) kruiden

Was de parelhoenders goed, droog ze af en verwijder met een pincet achtergebleven onontwikkelde veren.
Leg wat takjes rozemarijn in een met olie ingevette braadpan en zet de vogels daarbovenop.
Wrijf ze in met een mengsel van gehakte rozemarijn, basilicum en tijm en lardeer ze met repen.
Verwijder de taaie buitenkant van de venkelknollen.
Snijd de knollen in halvemanen van 1 cm dik, besprenkel die met olie en rangschik ze, samen met de gesneden uien, rond de vogels.
Braad ze bij een temperatuur van 180 °C, 20 minuten per pond.
Deze vogels zijn minder vet dan kippen, pas dus op dat ze niet overgaar worden.
Roer het braadvocht door de béchamelsaus met de geroosterde kastanjes.
Dien de parelhoenders op op een grote schaal, in een krans van worstjes en kruiden.

Opmerkingen
Bij dit gerecht horen in de oven gebakken aardappels met rozemarijn en knoflook.
Van de botten kunt u sterke bouillon trekken om de volgende dag soep van te maken.

Bron: Astrid Veltman

Terug