Normandisch tam konijn

  • 1 tam konijn van 1,8 à 2 kg in stukken gesneden
  • 2 uien
  • 3 stoofappelen
  • 1 knolselder
  • appelsap
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 sjalotten
  • 2 x 100 g room
  • 3 vaste appelen
  • witte wijn
  • kristalsuiker
  • calvados
  • margarine
  • boter
  • peper
  • zout

Laat het konijn minstens 1 nacht marineren in het appelsap, de gebroken laurierblaadjes en de fijngehakte sjalotten.
Schil de uien en snij ze in stukken.
Schil vervolgens de stoofappelen, haal het klokhuis eruit en snij ze grof.
Schil de knolselder en snij de helft ervan in stukken.
Stoof daarna de uien, appelen en de halve knolselder gaar.
Giet de marinade erop en pureer dit.
Droog de stukken konijn goed af.
Bak ze aan in verhitte margarine, gekruid met peper en zout.
Als de stukken vlees mooi bruin zijn, giet u de vetstof weg en flambeert u met calvados.
Giet de marinade-puree erover en laat alles gaar worden in 1 uur.
Kook ondertussen de andere halve knolselder gaar.
Pureer hem en voeg er 100 gram room, een klontje boter, peper en zout aan toe.
Halveer de vaste appelen, haal het klokhuis eruit en blancheer ze in witte wijn met suiker.
De appelen moeten gaar, maar nog wel stevig zijn.
Roer nog wat room door de saus en proef na.

Tip
Serveer naast het konijn de halve appelen met daarin knolselderpuree gespoten.

Bron: Wildplaza.com

Terug