Gebraden kwartelboutjes en kwartelfilets met bospaddenstoelen

  • kwartelfilets en kwartelboutjes
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 1 theel. salie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 bakje bospaddenstoelen schoon en grof gesneden
  • 1 eetl. cognac
  • 2 eetl. room

Bestrooi de kwartelfilets en de kwartelboutjes met peper, zout en salie.
Verwarm de braadpan met de olijfolie en braad alle stukjes kwartelvlees mooi goudbruin aan.
Haal na 5 minuten het vlees uit de pan.
Voeg het gesnipperde sjalotje en bospaddenstoelen toe en bak lekker dit aan.
Zet het vuur laag en blus het mengsel voorzichtig af met de cognac.
Voeg de room toe en leg de boutjes en filets er boven op en kook nog 5 minuten door.

Tip
Voeg een scheutje Pernod bij de saus.

Serveertip
Stamppotje met zuurkool.

Bron: Wildplaza.com

Terug