Gegrilde kwartel met venkel van de bbq

Gegrilde kwartel met venkel van de bbq

voor 6 personen

  • 6 kwartels
  • 3 limoenen
  • 6 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper & zout
    • voor de venkel
  • venkel
  • rasp van sinaasappelschil
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. tijm (fijn gesneden)
  • peper & zout

Haal een scherp mes langs de borstkas van de kwartel om de borstfilets los te maken.
Verwijder de botjes van de borstkas, vervolgens maak je de kwartel plat.
Wrijf de kwartel goed in met peper & zout.
Bestrijk de kwartel met een kwast met sojasaus aan alle kanten.
Smeer de kwartel vervolgens in met olijfolie.
Dan leg je de kwartel 8 minuten op de bbq, draai de kwartel om en laat deze dan nog eens 8 minuten grillen.
Als je de kwartel van het vuur haalt, besprenkel je deze met limoensap.

Voor de venkel
Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern.
Verdeel de helft van de venkel vervolgens in drie├źn.
Was de venkel en laat hem uitlekken.
Doe de venkelpartjes in een kom, voeg er olijfolie, tijm, sinaasappelrasp, peper & zout aan toe en meng alles goed door elkaar.
Leg vervolgens de venkelpartjes op de bbq en laat ze in 8 minuten om en om gaar grillen.

Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer
Gepubliceerd door: Wildplaza.com

Terug