Gevulde kwartel met salade van rode biet

Gevulde kwartel met salade van rode biet

voor 6 personen

  • 6 kwartels
  • 18 plakjes pancetta
  • 200 g geroosterd broodkruim
  • 2 knoflooktenen (geplet)
  • 1 eetl. verse tijm (fijn gesneden)
  • 1 eetl. verse rozemarijn (fijn gesneden)
  • 1 eetl. verse salie (fijn gesneden)
  • 100 g boter op kamertemperatuur (in blokjes gesneden)
  • peper
  • zout
    • voor de salade
  • 6 rode bieten
    (gekookt en in plakken gesneden)
  • 3 bloedsinaasappels
    (ontveld en in partjes gesneden)
  • 2 rode uien (in ringen gesneden)
  • 1 eetl. munt (fijn gesneden)
  • 1 eetl. bladpeterselie (fijn gesneden)
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • sap van de bloedsinaasappels
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • zout

Wrijf de kwartels van binnen en buiten goed in met peper en zout.
Doe boter salie, knoflook, rozemarijn, tijm, broodkruim en peper en zout in een maatbeker en mix dit tot een smeuïge pasta.
Vul de kwarteltjes met het boter-broodkruimmengsel.
Knoop de pootjes bij elkaar zodat het grote gat in de kwartels dicht is.
Dit kan met slagerstouw maar ook met gewoon een katoenen draad.
Omwikkel de kwartels ten slotte met drie plakjes pancetta.
Leg de kwartels op een ingevette ovenschaal en zet die 25 minuten in een tot 180 °C voorgewarmde oven.

Voor de salade
Doe de balsamicosap van de bloedsinaasappels, peper, zout en olijfolie in een maatbeker en meng dit met een staafmixer tot er een smeuïge dressing is ontstaan.
Doe de rode ui, bloedsinaasappel en de gekookte biet bij elkaar in een kom met peper en zout. Verdeel hier de dressing over en meng goed door.
Leg dit op een schaal en garneer ten slotte met fijngesneden munt en bladpeterselie.

Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer
Gepubliceerd door: Wildplaza.com

Terug