Kwartel op Japanse wijze

  • 4 ontbeende kwartels (vraag aan de wildspecialist)
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetl. bloem
  • 4 eetl. panko (Japans broodkruim)
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 stengels bosui in ringen gesneden
  • 1 dl Japanse sojasaus

Zet drie schalen klaar, één met bloem, één met ei en één met de panko.
Leg de uitgebeende kwartels open op de snijplank.
Bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder.
Haal ze vervolgens door de schalen met bloem, ei en dan de panko.
Bak ze om en om in de hete zonnebloemolie mooi bruin.
Haal de kwartels uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze in de braadslede.
Zet ze in de braadslede nog een minuut of 7 in een voorverwarmde oven op 170 °C.
Bestrooi met de fijngesneden bosui en serveer de kwartels met sojasaus.

Tip
Bestrooi de kwartels met cayennepeper voor een pikante smaak.

Serveertip
Lekker met mihoen met verse groenten.

Bron: Wildplaza.com

Terug