Gevulde kwartel met hazelnoot en sinaasappel

  • 4 hele kwartels
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. witte peper
  • 1 ons fijn gehakte kalfsgehakt
  • 4 ontpitte pruimen
  • 1 eetl. hazelnoten fijngehakt
  • 1 theel. tijm
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 eetl. room
  • de schil van 1 sinaasappel geraspt
  • de sinaasappelpartjes van de geraspte sinaasappel
  • 100 g gesmolten boter

Meng het kalfsgehakt met de hazelnoten, de room, het losgeklopte ei, de pruimen, de sinaasappelrasp, met wat zout & peper en de tijm.
Vul de kwartels met het mengsel.
Leg ze vervolgens in de braadslede en giet de gesmolten boter er overheen.
Bestrooi de kwartels met de resterende peper en zout.
Zet de braadslede met de kwartels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Voeg 5 minuten voor het eind de sinaasappelpartjes toe aan het braadvocht.
Haal de kwartels uit de oven en laat ze nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Tip
Blus de kwartels op het laatst af met een scheut Pedro Ximénez sherry en 1 theel. suiker.

Serveertip
Smaakt goed met couscous.

Bron: Wildplaza.com

Terug