Konijnenrugfilet (tam) met paddenstoelen

  • 600 g konijnenrugfilet
  • 1 theel. roomboter
  • snuf peper
  • 1 theel. zout
  • 1 bakje bospaddenstoelen
  • 1 dl wildfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetl. witte balsamico azijn
  • 2 theel. salie fijngehakt
  • 1 teen knoflook
    • benodigdheden
  • 1 snijplank
  • 1 schaal
  • 1 braadslede
  • 1 steelpan
  • 1 koekenpan
  • 1 vleestang
  • 1 oven op 125 °C voorverwarmd

Doe de wijn, balsamico en wildfond in de steelpan, kook tot de helft in en zet apart.
Peper en zout de konijnenrugfilets en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn.
Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 8 minuten in de oven.
Bak vervolgens de knoflook en salie met de paddenstoelen even kort.
Blus de koekenpan af met de saus en zet laag.
Haal de filets uit de oven, leg ze op een mooi bord en giet er wat saus met paddenstoelen over.

Tip
Dit recept kan ook prima met wild zwijn filets.

Serveertip
Lekker met truffelrisotto.

Bron: Wildplaza.com

Terug