Konijnenfilets met spinaziestoemp

Konijnenfilets met spinaziestoemp

    • voor de vleesbereiding
  • 600 g konijnenfilets (ontvliesd)
  • een klontje boter
  • peper
  • zout
    • voor de stoemp
  • 800 g loskokende aardappelen
  • 300 g fijne bladspinazie
  • 50 g boter
  • een scheut melk
  • nootmuskaat
  • zout

Kook de geschilde aardappelen gaar in een ruime pot met licht gezouten water.
Spoel de spinazie schoon.
Stamp de aardappelen grof en breng ze op smaak met wat boter, geraspte nootmuskaat en zout.
Meng er de spinazie in delen doorheen en laat het groen wat slinken en garen op een zacht vuur.
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur.
Bak de konijnenfilets en geef ze een goudbruin korstje.
Snijd de filets in brede plakken en serveer ze bovenop de verse stoemp.
Werk af met een saus naar keuze.

Kies je favoriete saus:

Zoete biersaus met perenstroop en spekjes
Frisse mosterdsaus met wijn en sjalot

Bron: VLAM - Lekker van bij ons - Konijn

Terug