Konijn (of kip) op zijn Provençaals

Konijn (of kip) op zijn Provençaals

voor 4 - 6 personen

  • 1 konijn (of 4 of 6 kippenbouten), in stukken
  • 8 eetl. olijfolie
  • 20 zilveruitjes, gepeld (kleine uitjes, niet die uit het zuur!)
  • 5 cl cognac
  • 1 goede eetl. bloem
  • 25 cl droge witte wijn
  • 20 kleine champignons
  • 3 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • paar takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 20 zwarte Griekse rimpelolijven
  • 2 eetl. crème fraîche

Zout de stukken vlees.
Verhit de olijfolie en braad de stukken konijn rondom aan.
Voeg de uitjes toe en bak even mee.
Voeg de cognac toe en laat hem verdampen.
Bestuif met de bloem en meng en draai goed.
Blus met de wijn.
Doe de champignons, tomaten, knoflook, tijm en laurier in de pan, meng en sluit met een deksel.
Laat 40 minuten op laag vuur stoven tot het konijn/de kip gaar is.
Voeg de olijven toe en laat nog 10 minuten sudderen, maar nu zonder deksel.
Roer tot slot de crème fraîche door de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug