Konijn op zijn Duvels

Konijn op zijn Duvels

voor 2 personen

  • ± 1 kg konijn in stukken verdeeld
  • tijm
  • rozemarijn
  • marjolein
  • cayenne peper
  • Worcestershiresaus
  • tabasco
  • 4 teentjes look
  • 1 ajuin
  • 2 wortelen
  • 1 flesje Duvel
  • boter

Marineer de stukken konijn ± 12 uur met de Duvel, kruiden, look, uitgeperst ajuin in blokjes gesneden de wortel gehalveerd en in schijven gesneden.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog en bak deze bruin aan in boter.
Neem de tajine en verdeel het konijn erin en voeg de marinade toe, deksel op de tajine.
Zet het vuur op de laagste stand en laat het zachtjes garen.
Neem een deel van de jus uit de tajine en breng dit in een kookpot aan de kook en bind de saus.
Serveer zeer warm en dien op met aardappelwortelpuree.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug