Kalkoenfilet met Italiaanse saus

Kalkoenfilet met Italiaanse saus

voor 2 personen

  • 2 rode paprika's
  • 200 g kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets, blikje
  • 6 aardappelen
  • 500 g broccoli
  • mespunt tijm
  • 4 takjes peterselie

Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
Bestrooi de kalkoenfilet met wat peper.
Bak het vlees in de hete margarine bruin.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Voeg de paprika's, ansjovis en 5 cl water toe aan de kalkoen en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
Neem de kalkoen uit de pan.
Pureer de paprika’s met een staafmixer.
Maak de saus op smaak met wat tijm en de kleingesneden peterselie.
Leg de kalkoen in de saus en warm het geheel goed door.
Geef de broccoli en de aardappelen erbij.

Ansjovis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug