Kalkoen met sjalotjes

Kalkoen met sjalotjes

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 400 g sperziebonen
  • 1 eetl. rozijnen
  • 100 g sjalotjes
  • 200 g kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • citroensap

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Was de rozijnen.
Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin.
Bak de sjalotjes mee.
Voeg een scheutje water en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.
Maak het gerecht op smaak met een paar druppels citroensap.
Geef de sperziebonen en aardappelen erbij.

Aardappelen over?

Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug