Luxe hele gevulde kwartel

  • 4 hele kwartels
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. witte peper
  • 100 g ganzenlever
  • 100 g fijn gehakte kalfsgehakt
  • 4 morilles fijngehakt
  • 1 theel. tijm
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 eetl. room
  • 100 g gesmolten boter

Meng het kalfsgehakt met de morilles, de room, het losgeklopte ei, de in blokjes gesneden ganzenlever, tijm en een snuf peper en zout.
Vul de kwartels met het mengsel.
Leg ze vervolgens in de braadslede en giet er de gesmolten boter overheen.
Bestrooi de kwartels met peper en zout.
Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de kwartels uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Tip
Bestrijk, na het braden, de kwartels met ingedikt balsamico glazuur.

Serveertip
Lekker met verse aardappelpuree en morillesaus.

Bron: Wildplaza.com

Terug