Hazenrugfilet heel

  • 1 hazenrug
  • 1 eetl. roomboter
  • snuf peper
  • 1 theel. zout
  • 1 dl wildfond
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetl. balsamicosiroop
  • 4 takjes salie fijngehakt
  • 2 eetl. geroosterde kastanjes
  • 1 teen knoflook
    • benodigdheden
  • 1 snijplank
  • 1 schaal
  • 1 braadslede
  • 1 steelpan
  • 1 koekenpan
  • 1 vleestang
  • 1 oven op 175 °C voorverwarmd

Doe de wijn, balsamico en wildfond in de steelpan, kook tot de helft in en zet apart.
Peper en zout de hazenrug en bak kort in de boter tot de hazenrug mooi bruin is.
Haal uit de pan, leg in de braadslede en plaats 15 minuten in de oven.
Bak even kort de knoflook met de salie en kastanjes.
Blus vervolgens de koekenpan af met de saus en zet laag.
Haal de hazenrug uit de oven, leg op een mooi bord en giet er wat saus met kastanjes over.

Tip
Dit recept kan ook prima met hele wilde duif.

Serveertip
Lekker met truffelaardappels en tijm.

Bron: Wildplaza.com

Terug