Hazenrug heel met sinaasappel en Pedro Ximenez saus

  • 1 hazenrug
  • 1 eetl. roomboter
  • snuf peper
  • 1 theel. zout
  • 1 dl wildfond
  • 1 dl Pedro Ximenez sherry
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theel. suiker
  • 1 teen knoflook
  • 1 tak rozemarijn.
    • benodigdheden
  • 1 snijplank
  • 1 schaal
  • 1 braadslede
  • 1 steelpan
  • 1 koekenpan
  • 1 vleestang
  • 1 oven op 175 °C voorverwarmd

Doe de sherry, sinaasappelrasp en sap, suiker en wildfond in de steelpan, kook tot de helft in en zet apart.
Peper en zout de rug.
Smelt de boter in de pan met de knoflook en rozemarijn.
Zet het vuur hoog en bak de hazenrug kort aan in de boter tot deze mooi bruin is.
Haal uit de pan leg de rug in de braadslede en plaats 15 minuten in de oven.
Blus de koekenpan af met de saus in de steelpan en zet laag.
Haal de hazenrug uit de oven en laat 5 minuten rusten.
Leg de rug op een mooi bord en giet er wat saus over.

Tip
Dit recept kan ook prima met hele wilde duif.

Serveertip
Lekker met truffelaardappels en tijm.

Bron: Wildplaza.com

Terug