Makkelijke hazenrug

  • per 2 personen 1 hazenrug
  • 1 dl port
  • 2 dl water
  • ½ groentenbouillonblokje
  • 3 eetl. frambozenazijn
  • 1 flinke eetl. veenbessenconfituur(andere mag ook)
  • 2 dl room
  • 2 eetl. bessen
  • 1 eetl. boter

Bestel de haas en vraag aan de poelier om het vel mee te geven.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kruid de haas met peper en zout.
Smelt boter in de pan.
Wanneer de boter schuimend en licht bruin is leg je de hazenrug op zijn kant in de pan en bak mooi bruin aan een zijde gedurende 2½ minuut.
Draai hem de doe dit hetzelfde aan de andere kant.
Bak ook het vel mee aan voor de smaak.
Haal de haas uit de pan, leg hem in een ovenschotel, dek af met zilverpapier en zet in de oven
Voor rozé 10 - 12 minuten , voor à point 14 - 16 minuten.
Ga terug naar de pan, roer het aanbaksel los met de port.
Doe er het groentenbouillonblokje bij, de azijn, de room, de veenbessenconfituur en laat inkoken.
Werk de saus op met boter en roer er de besjes door.
Haal de haas van de rug, snijd hem schuin in schijfjes van 2 cm en giet de saus erover.
De filets kan je nu zeer makkelijk met de scherpe kant van een eetlepel van het been halen.

Belangrijk!
1. Gebruik alleen boter
2. Bak de haas op zijn kant
3. Dek af met zilverpapier in de oven
4. Verwarm de oven minstens 30 minuten voor

Je kan hier groenten naar smaak bij geven en gratin dauphinois of aardappelkroketten.

Bron: Keukengeheim.com

Terug