Hazenfilet met walnotensaus en sesamspruiten

Hazenfilet met walnotensaus en sesamspruiten

  • 4 hazenrugfilets
  • 60 g gepelde walnoten
  • ½ teen knoflook uit de knijper
  • 3 eetl. calvados of andere sterke drank
  • 10 cl crème fraîche
  • 800 g spruitjes
  • 4 eetl. sesamolie

Snijd de hazenfilets als je wilt in twee moten en bestrooi ze met zout.
Draai in het bakje dat bij de staafmixer hoort de noten met de knoflook tot kruim.
Doe er de calvados en crème fraîche bij en draai glad.
Verhit de boter in een niet te grote koekenpan.
Droog de hazenfilets af en bak ze rustig rood-rosé in 4 - 5 minuten, af en toe kerend.
Haal de dunne stukken iets eerder uit de pan dan de dikke.
Alle vlees uit de pan?
Dan gaat de saus erin.
Die is te dik, dus voeg wat kokend water toe om de juiste consistentie te krijgen.
Breng op smaak met zout & peper.
Roer er het uitgelopen vleessap nog door.
Ik at de hazenfilet met beetgaar gekookte spruiten op het laatst overgoten met sesamolie; een opmerkelijk smakelijke combinatie.

Bron: Onno Kleyn

Terug