Hazenfilet met gember en granaatappelpitten

Hazenfilet met gember en granaatappelpitten

  • stukje verse gember
  • 2 hazenrugfilets
  • 25 g roomboter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. calvados of andere sterke drank
  • 10 cl slagroom
  • 2 eetl. granaatappelpitten

Schil en rasp 1 cm gember, of hak hem tot pulp.
Snijd de hazenfilets elk in twee moten en zout ze.
Verhit de boter en de olie en bak er het vlees in, op halfhoog vuur, later wat lager.
In 4 à 5 minuten is het gebeurd.
Pak samen in aluminiumfolie.
Giet de calvados in de bakpan en laat bruisen en eventjes inkoken op hoog vuur.
Voeg de room en gember toe en laat snel reduceren tot niet te dikke saus.
Giet uitgelopen vleesvocht erbij en roer erdoor.
Serveer vlees met de saus en garneer met granaatappelpitten.

Bron: Onno Kleyn

Terug