Gevulde parelhoenfilet

  • 4 parelhoenfilets
    • voor de vulling
  • 200 g maïskipfilet
  • 70 g eendenlever
  • 12 cl room
  • 1 eetl. gehakte pistachenoten
  • 1 eetl. fijngesneden shii-take
  • 1 theel. gehakte dragon

Draai de maïskip met de eendenlever tweemaal door de gehaktmolen, zodat een heel fijn gehakt ontstaat.
Voeg de room toe, meng goed en wrijf het mengsel door een zeef.
Voeg de pistachenoten, de shii-take en de dragon toe en breng op smaak met zout & peper.
Snijd de filets in de dikte open (als een enveloppe), vul ze met het gehakt en steek ze met een cocktailprikker vast.
Verhit boter in een braadpan en braad de filets aan beide kanten snel bruin.
Blus af met wat water, sluit de pan en laat de filets nog ± 20 minuten sudderen tot de vulling gaar is.

Bron: Astrid Veltman

Terug