Gevulde kwartels

  • 4 - 8 kwartels
  • 50 g spek in blokjes
  • 150 g kipgehakt
  • 2 eetl. gehakte noten
  • 2 eetl. gewelde rozijnen
  • 2 theel. tijm
  • zout
  • peper
  • 8 geblancheerde druivenbladeren
  • keukendraad
  • 50 g boter en 2 dl rode wijn

Bak het spek uit in een koekenpan en voeg hieraan roerbakkend het gehakt, noten, rozijnen, tijm, zout & peper toe.
Verwarm dit 5 minuten en vul hiermee de kwartels.
Bestrooi de buitenkant met zout & peper en wikkel de kwartels in de druivenbladeren.
Bind dit vast met keukendraad.
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin.
Braad het geheel gedurende 25 minuten en voeg zonodig wijn toe.
Maak jus door de overige wijn al roerende aan de bakboter toe te voegen.

Tip
Kook druivenbladeren 1 minuut in ruim water, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.

Serveertip
Serveer de kwartels met gekookte spruitjes, tutti frutti en gebakken pommes frites.

Bron: Wildplaza.com

Terug