" /> " />

Gevulde kwartel ontbeend

  • 4 hele kwartels ontbeend
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. witte peper
  • 100 g fijn gehakte kalfsgehakt
  • 100 g gehakte kalfslever
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. cognac
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 eetl. room
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 100 g gesmolten boter

Meng het kalfsgehakt met de kalfslever, room, het losgeklopte ei, cognac met wat zout & peper en de tijm.
Vul de kwartels met het mengsel, vouw ze dicht en zet vast met cocktailprikkers.
Leg ze in de braadslede en giet de gesmolten boter er overheen.
Bestrooi de kwartels met de resterende peper en zout.
Zet de braadslede met de kwartels 30 minuten in de op 150 °C voorverwarmde oven.
Haal de kwartels uit de oven en laat ze nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Tip
Vraag de wildspecialist om de kwartels te ontbenen.

Serveertip
Serveer er een bospaddenstoelenrisotto bij.

Bron: Wildplaza.com

Terug