Gevulde gebraden tamme duiven

  • 4 jonge duiven, met de kleingehakte hartjes en levertjes
  • 2 puntbroodjes, of kadetjes
  • fijngehakte peterselie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 3 à 4 eetl. boter

Wrijf de duifjes van binnen en buiten met wat zout in.
Week de broodjes even, druk ze uit en vermeng ze met de gehakte levertjes, hartjes, peterselie en wat losgeklopt ei.
Op smaak brengen met peper, zout, ui en nootmuskaat, en een klontje boter bijvoegen.
Vul met dit mengsel de duifjes en bind ze dicht met wit garen of een dun touwtje.
Leg de duifjes zij aan zij in de natgemaakte Römertopf in de op 200 ºC ingestelde oven.
Braad de duifjes lichtbruin en gaar in circa 1 uur.
Bedruip ze zo nu en dan met het eigen braadvocht.

Tip
Serveer met gekookte krielaardappeltjes en snijbonen of een groene salade.
Schenk er een sprankelende lichte wijn bij.

Bron: Wildplaza.com

Terug