Gestoofde tamme duiven

  • 4 duiven
  • vers bardeerspek
  • boter
  • worteltjes
  • bloemkoolroosjes
  • verse doperwtjes
  • 1 laurierblad
  • snufje tijm
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 kop zoutloze bouillon
  • wat maizena
  • citroensap
  • scheutje rode wijn
  • ½ theel. suiker en wat bosbessengelei

Bardeer de duivenborstjes met het spek en fruit de groenten
de ui en de kruiden even in de boter.
Leg de gebardeerde duiven hierin.
Laat ze op een laag vuur zachtjes gaarstoven in ± 25 minuten.
Bedruip ze regelmatig met de bouillon.
Haal de gare duifjes uit de pan en halveer ze.
Maak het stoofvocht aan met maizena
het citroensap en de wijn en maak op smaak af met de suiker en de bosbessengelei.
Goed roeren!

Tip
Bedek de geurige duifjes met deze fruitige saus en serveer met aardappelen, rode kool en nog wat bosbessengelei.

Bron: Wildplaza.com

Terug