Gekonfijte tamme duivenboutjes op zijn Italiaans

  • 8 tamme duivenboutjes
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 2 theel. rozemarijn
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. salie
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • ongeveer 1 l olijfolie

Bestrooi de duivenboutjes (pekelen) royaal met zout & peper, knoflook en kruiden.
Leg ze in een schaal en laat ze 24 uur in de koelkast pekelen.
Verwarm de olijfolie tot 80 °C, dompel de boutjes onder en laat ze ongeveer 1½ tot 2 uur langzaam op 80 °C garen.
Haal de duivenboutjes met de schuimspaan uit de olie en laat afdruipen.
Bak ze vervolgens beide zijden in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip
Onder de olie blijven de duivenbouten in de koelkast maanden goed.

Serveertip
Lekker met risotto Milanese.

Bron: Wildplaza.com

Terug