Gekonfijte tamme duivenboutjes

  • 8 tamme duivenboutjes
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 2 theel. rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • ongeveer 1 kg ganzenvet

Bestrooi de duivenboutjes (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook en rozemarijn.
Leg ze in de schaal en laat ze 24 uur in de koelkast pekelen.
Verwarm het ganzenvet tot 80 °C, dompel de boutjes in het vet onder en laat ze ongeveer 1 uur langzaam op 80 °C garen.
Haal de duivenboutjes met de schuimspaan uit het vet en laat ze afdruipen.
Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip
Onder het vet blijven de duivenbouten in de koelkast maanden goed.

Serveertip
Een frisse gemengde salade.

Bron: Wildplaza.com

Terug