Gekonfijte kwartelpootjes

  • 16 kwartelboutjes
  • 4 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 2 theel. rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • ongeveer 1 kg ganzenvet

Bestrooi de kwartelboutjes (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook en rozemarijn.
Leg ze in de schaal, dek deze af met plastic folie en laat de boutjes 24 uur in de koelkast pekelen.
Verwarm het ganzenvet tot 80 °C en dompel de boutjes in het vet onder.
Laat de kwartelboutjes ongeveer 1½ uur langzaam op 80 °C garen.
Haal ze met de schuimspaan uit het vet en laat afdruipen.
Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip
Onder het vet blijven de kwartelboutjes in de koelkast maanden goed.

Serveertip
Lekker met een Caesarsalade.

Bron: Wildplaza.com

Terug