Pikant gekonfijte fazantenbout

  • 4 fazantbouten
  • 4 fazantenvleugels
  • 4 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 2 theel. verse gemberrasp
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 theel. fijngehakte koriander
  • 4 limoenblaadjes gekneusd
  • ¼ rode Spaanse peper
  • ongeveer 1 l zonnebloemolie

Bestrooi de fazantenbouten en fazantenvleugels (pekelen) royaal met zout, Spaanse peper, knoflook, gember en koriander.
Leg ze in de schaal en dek de schaal af met plasticfolie en laat 24 uur in de koelkast pekelen.
Verwarm de zonnebloemolie tot 80 °C, dompel de boutjes en vleugeltjes in de olie onder en laat ongeveer 1 uur langzaam op 80 °C garen.
Haal ze met de schuimspaan uit het vet en laat afdruipen.
Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip
Onder het vet blijven de bouten en veugeltjes in de koelkast maanden goed.

Serveertip
Lekker met Thaise noedels.

Bron: Wildplaza.com

Terug