Gebraden hele kwartel

  • 4 hele kwartels
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. witte peper
  • 100 g ganzenlever
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 stengel bleekselderij gesneden
  • ½ wortel gesneden
  • 1 eetl. spekblokjes
  • 1 laurierblad
  • 4 bospaddenstoelen fijngehakt
  • 1 theel. tijm
  • 1 klontje boter
  • ½ glas witte wijn
  • 2 eetl. room

Smelt de boter in de braadpan.
Peper en zout de kwartels.
Kleur de kwartels in enkele minuten om en om tot ze mooi bruin zijn in de braadpan.
Haal de kwartels uit de pan.
Voeg vervolgens de spekblokjes, bospaddenstoelen, knoflook, sjalot, wortel, bleekselderij, tijm en het laurierblad toe en braad het geheel aan.
Temper het vuur en leg de kwartels boven op het mengsels, met de deksel schuin op de pan.
Braad onder regelmatig draaien en bedruipen de kwartels in 15 minuten heerlijk gaar.
Haal na de braadtijd de kwartels uit de pan.
Voeg de wijn toe aan het overgebleven mengsel in de pan, kook in en voeg de room toe en kook deze nog even kort mee.

Tip
Een paar druppels truffelolie geeft het gerecht een bijzondere smaak.

Serveertip
Lekker met verse aardappel-knolselderijpuree.

Bron: Wildplaza.com

Terug