Gebraden haas met spekjes

  • 4 hazenbouten
  • 1 pakje spekjes
  • peperkorrels
  • zeezout
  • stuk of 5 laurierbladeren
  • half bouillonblokje
  • roomboter
  • olijfolie
  • 20 cl water

Smelt de boter in een braadpan, doe hierbij de olie, de laurierbladeren(gekneusd), peperkorrels en zeezout (klein maken met de vijzel) en dan de haas in de pan met 20 cl water.
De haas braden tot dat deze zo gaar is dat het vlees van het bot valt (ongeveer 3 uur).
De haas uit de pan halen en af laten koelen.
Ondertussen de spekjes in een koekenpan uitbakken.
De haas, als deze genoeg is afgekoeld, van het bot plukken in kleine stukken.
Doe in een schone koekenpan wat braadvet/vocht en bak de haas hierin op totdat het warm en eventueel krokant achtig aan het worden is.
Dan de uitgebakken spekjes erbij en smullen maar.

Bron: Mevrouw J. Ritsman te Grijpskerke
Gepubliceerd door: Wildplaza.com

Terug