Gebraden haas

  • 1 haas voor 4 personen
  • 500 g boter
  • zout
  • snufje tijm
  • bloed van de haas
  • melk of room

Verhit de boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken en leg de licht gezouten haas, heel of in stukken, met snufje tijm in de pan.
Laat rondom dichtschroeien en op zacht vuur gaar worden.
Bedruip regelmatig.
Laat het rugvlees los, dan is de haas gaar.
Klop het hazebloed los met melk of dunne room en maak de jus er mee af.
Als u liever geen bloed verwerkt dan moet u tijdens het braden regelmatig een scheutje melk bijvoegen, circa ½ liter per haas.

In de oven gebraden
In de braadslee, in matig warme oven, 2 tot 3 uur.
Veelvuldig bedruipen.

Tip
Serveer hierbij een gegratineerde witlofschotel en gekookte aardappeltjes.

Bron: Wildplaza.com

Terug