Franse hazenpeper

  • 1 haas in delen gesneden
  • 100 g spekblokjes
  • 3 dl rode wijn
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 6 jeneverbessen
  • 6 kruidnagelen
  • 6 laurierbladeren
  • 4 gesnipperde uien
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 geschilde wortelen gesneden
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theel. rozemarijn
  • 2 theel. tijm
  • 3 eetl. ganzenvet
  • snuf peper
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. bloem
  • 1 theel. suiker

Roer de tomatenpuree met tijm, rozemarijn, jeneverbessen, laurier, kruidnagelen en knoflook door de rode wijn en azijn.
Voeg de haasdelen toe en laat 24 uur in de koelkast marineren.
Haal de stukken haas uit de marinade, dep droog en bestrooi met peper, zout en bloem.
Smelt intussen het ganzenvet op een hoog vuur in de braadpan.
Braad de stukken haas mooi bruin aan en haal uit de pan.
Voeg vervolgens de spekblokjes, uien, wortel en bleekselderij toe en bak stevig aan.
Giet de marinade met suiker in de braadpan, leg de haasdelen erin en laat het geheel 2 uur stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal de stukken haas uit de saus, pluk alle stukjes vlees van het bot af en doe terug in de saus.
Schep in een mooie serveerschaal.

Tip
Dit recept kan ook prima met elandstoofvlees.

Serveertip
Lekker met Elzasser zuurkool.

Bron: Wildplaza.com

Terug