Fazantenbout met pompoen en whiskyroom

Fazantenbout met pompoen en whiskyroom

  • 4 - 6 fazantenboutjes
  • 50 g boter
  • 4 eetl. whisky
  • 100 ml wildfond
  • 1 oranje pompoen, pitten verwijderd, ongeschild in blokjes
  • 2 takjes tijm
  • 25 cl crème fraîche

Zout de bouten.
Bak ze in de helft van de boter een beetje aan in 4 minuten.
Schenk de whisky en de fond in de pan, sluit af met een deksel en laat op je allerlaagste pitje 1 uur stoven – een sudderplaatje is een goed idee.
Draai tussentijds een keertje of wat om.
Bak de blokjes pompoen afgedekt in een grote koekenpan in de resterende boter net aan gaar in 15 - 20 minuten, samen met tijm en zout.
Haal de bouten uit de pan, doe de crème fraîche bij het suddervocht en kook snel in tot sausdikte.
Breng op smaak met zout & peper.

Bron: Onno Kleyn

Terug