Fazantenborst met peperpaté

  • 4 borstfilets van fazant
  • 200 g peperpaté
  • 200 g kleingesneden oesterzwammen
  • 1 fijngehakte sjalot
  • ½ l room
  • 4 cl Old Pulteney single malt whisky 12 y.o.
  • bloem
  • olijfolie
  • snufje gedroogde tijm
  • zout & peper

Leg de borstfilets op een snijplank en snijd ze met een scherp mes voorzichtig in zodanig dat u er “envelopjes” van maakt.
Verdeel de paté in 4 porties en vul de envelopjes hier mee.
Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout en bak de filets om en om aan in hete olie, ongeveer 2 minuten per kant.
Haal ze uit de braadpan en zet ze nog een minuut of tien in een oven van circa 150 ºC om door te warmen.
Bak in dezelfde pan de oesterzwammen, sjalot en tijm beetgaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Flambeer het mengsel met de whisky.
Voeg de room toe en laat het geheel tot de helft inkoken.

Serveertip
Snijd de filets schuin doormidden en leg ze op de borden.
Lepel de oesterzwamsaus er omheen en garneer met een takje tijm.
Geef er bijvoorbeeld gestoofde en gekarameliseerde witlof met aardappelkroketjes bij.

Bron: Wildplaza.com

Terug