Fazant met wilde bospaddestoelen

Fazant met wilde bospaddestoelen

  • 4 fazantenfilets
  • 10 cl room
  • 50 cl sherry
  • gevogeltefond
  • ½ theel. gehakte groene peper
  • 350 g cantharellen
  • oesterzwammen
  • andere bospaddestoelen
    of een doosje gedroogde paddestoelen, bijv. morieljes, cêpes of ridderzwammen
  • 4 of 5 plakjes gerookte spek
  • peper & zout
  • margarine

Bak het spek uit in een pan en stoof hierin de groentemix.
Bestrooi de filets met wildkruiden.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets ± 4 minuten aan iedere kant (afhankelijk van dikte).
Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
Voeg de room toe aan de bakboter, laat dit uitbruisen en voeg dit toe aan de groentemix.

Bron: Wildplaza.com

Terug