Fazant met paprika-roomsaus

  • 2 gebardeerde jonge fazanten
  • 200 g boter
  • zout
  • tijm
  • 1 gesnipperd uitje en gesnipperde peterselie
  • ΒΌ l ongeklopte slagroom
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. sherry

Braad de met spek ombonden en met zout en tijm ingewreven fazanten in de boter bijna gaar.
Haal uit de pan.
Fruit het uitje in de jus en roer hierdoor geleidelijk de room, zodat de saus bindt.
Peterselie, paprikapoeder en 1 eetlepel sherry er bij.
Fazanten terug in de pan en verder gaarbraden.
Bedruip veelvuldig.
Snijd de fazant aan stukken, voeg nog 1 eetlepel sherry aan de saus toe en giet die over de fazant.

Tip
Serveer met spaghetti 'al burro' (klontje boter er door) en gestoofde tomaatjes (uit blik of vers).

Bron: Wildplaza.com

Terug