Fazant met honingroom

  • 1 fazant
  • 2 eetl. honing
  • 1 ui
  • 1 bos raapjes
  • 15 cl room
  • 1 theel. jeneverbessen
  • 3 plakjes gerookt spek
  • 30 cl gevogeltefond
  • 15 cl witte wijn
  • margarine
  • peper &, zout

Schil de raapjes en snij ze eventueel door.
Pel de ui en snij deze in ringen.
Kruid de fazant binnenin met peper en zout.
Braad hem snel in wat hete margarine in een braadpan.
Wrijf hem daarna in met de honing.
Bedek de borst met spek.
Voeg een deel van de gevogeltefond en de witte wijn toe en leg er de raapjes, uien en jeneverbessen rond.
Laat de fazant zo gaar sudderen.
Voeg er af en toe nog wat fond of witte wijn bij.
Neem de vogel uit de pan als hij klaar is.
Voeg de room bij de braadjus en proef nog eens na.

Bron: Wildplaza.com

Terug